Ford CUSTOMLINE “Fordor” sedan 1955

Prijs
€ 15.000,-
Financieren
Kopen op afstand
Aankoopkeuring
Merk
Ford
Model
CUSTOMLINE
Uitvoering
“Fordor” sedan 1955
Kenteken
AR3421
Carrosserie
Overig
97832 km
Apk
Nee
Bouwjaar
1955
Bouwjaar
02-1955
4
Brandstof
Benzine

Opmerkingen

Cars First IJmuiden is vereerd om deze prachtige en geliefde Ford Customline 4-deurs sedan uit 1955 nu te koop aan te bieden. Gepositioneerd in de Fords-opstelling tussen de Mainline en Fairlane, werd de Customline opnieuw ontworpen in 55 en was een verkoopsucces. Ford bouwde in 1955 meer dan 235.000 vierdeurs (of 'Fordor', om de slimme spelling van het bedrijf te gebruiken) Customlines, waardoor het een van de meest populaire modellen is. De auto's uit 1955 onderscheiden zich door hun omhullende voorruiten en 'eierkrat'-roosters, evenals hun optionele veiligheidsgordels en Ford's "Magic Air" airconditioners - beide Ford primeurs dat jaar.
Deze auto is enigszins uniek omdat hij zo goed gedocumenteerd is, buiten de eigen herinneringen van de familie, hebben wij er een compleet fotoboek bij van de gehele restauratie van de auto in de jaren 80.
De restauratie is zeer vakkundig uitgevoerd met originele Customline onderdelen. Volledige restauratie is in het fotoboek in te zien.De onderkant van de wagen is uniek voor zijn leeftijd(geen roest,rot of dergelijke)
Firestone wide white wall banden met chromen wieldoppen maken de stock look van deze bijzondere Customline compleet. Zoals je van deze behouden Ford mag verwachten, is het interieur in unieke staat en is de vinyl / stoffen lichtblauwe voorbank een comfortabele zitplaats. Dashboard en meters zijn ook in prachtige staat. Ford Customline originele “Automatic Radio” zit er nog in en Ford's "Nefofa Magic Air" -systeem, waardoor de cabine kon opwarmen en de ramen veel sneller konden ontdooien.
De sedan is uitgerust met een handgeschakelde transmissie met 3 versnellingen. Het is verbazingwekkend om te bedenken hoeveel van ons en onze voorouders hebben leren rijden met een vergelijkbare set-up. De krachtbron onder de motorkap van deze 55 Ford is de 223 Inline 6 cilinder motor, die af fabriek 120 pk levert met origineel 97.832 kilometer op de teller. Nee, het is niet de snelste auto die u kunt kopen, maar dit is een soepele, eenvoudige en betrouwbare motor die deze Customline meer dan in staat is om naar uw bestemming te rijden, kortom een uitstekende daily driver. De motor is in uitstekende staat en is gedurende zijn levensduur zeer goed onderhouden. Dit prachtig exemplaar is uiteraard garage gestald door de vorige eigenaren. We hebben allerlei mooie auto’s bij Cars First, maar het is moeilijk om niet te vallen voor een “survivor car” zoals deze Ford Customline 4-deurs sedan uit 1955.
“Watch all the heads turn as you pull into the car shows or cruise by on the road.”

Motor
Brandstof
Benzine
Vermogen
89 Kw / 122 Pk
Cilinders
6 (3650cc)
Exterieur
4
Gewicht
1450 kg
Wegenbelasting
€ 0,00 per kwartaal / per jaar

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Graag nodigen wij u uit om langs te komen in Haarlem voor een nadere kennismaking. De koffie staat voor u klaar!